microsoft surface opvouwbaar
Surface Mini

Microsoft-topman hint op opvouwbare mini-tablet

3 oktober 2018 om 17:39
Laatste update: 3 oktober 2018 om 17:56

De hoofdontwerper van Microsofts Surface-apparaten wil heel graag dat er een opvouwbare tablet komt, die klein genoeg is om in een broekzak te passen. "Dat product is absoluut mijn kindje."

Dat zegt Surface-hoofdontwerper Panos Panay in gesprek met The Verge. De vice-president Surface bij Microsoft spreekt al jaren van een opvouwbare 'Surface Mini' met een 7 inch scherm, die opbouwbaar is 'als een notitieboekje'. Een prototype werd jaren geleden volgens Panay geannuleerd, maar hij blijft van dit nieuwe type apparaat dromen. "Ik denk dat er een hoop nieuwe vormfactoren komen in de toekomst."

Panay beschouwt het nieuwe type apparaat als 'zijn kindje', maar het is de vraag of de opvouwbare mini-tablet er op korte termijn komt. "We blijven uitvinden en we zullen producten maken als ze goed zijn. Maar we kunnen niet zomaar nieuwe productcategorieën de wereld in helpen als consumenten ze niet nodig hebben."

Net als onder meer Samsung en LG zou Microsoft volgens recente geruchten nog steeds aan zo'n opvouwbaar apparaat werken. Dat is een stuk realistischer geworden dankzij nieuwe flexibele oled-schermen.

Interne e-mail

In juni lekte er nog een interne e-mail van Microsoft uit, waarin gesproken wordt van een Surface-apparaat dat in een broekzak past. Het apparaatje heeft de werknaam 'Andromeda' en zou opvouwbaar zijn met een nauwelijks zichtbare naad in het midden van het scherm.

Een niet aan Microsoft-gerelateerde ontwerper maakte zelfs conceptafbeeldingen van het vermeende apparaatje. Dat zou beide kanten op te vouwen zijn en in dichte toestand zou een stukje scherm nog zichtbaar zijn op de rug van het elektrische notitieboekje, om berichten te tonen. Volgens anonieme bronnen van The Verge zou dat ontwerp aardig overeenkomen met de prototypes. 

Kijk ook: review van de Surface Go-tablet