Bedrijf Amazon-ceo gestart met ontwikkeling maanlander
Naar de maan ?

Bedrijf Amazon-ceo gestart met ontwikkeling maanlander

03-10-2018 18:30 Laatste update: 20:42

Het ruimtevaartbedrijf van Amazon-ceo Jeff Bezos, Blue Origin, is gestart met de ontwikkeling van een grote maanlander, die geschikt is voor hergebruik.

Amazon-oprichter Bezos, de rijkste man ter wereld, heeft het plan opgevat de maan te gaan exploiteren. Als het aan hem ligt, komt er op de maan onder meer een permanente basis en zware industrie die op aarde minder gewenst is.

Het bouwen van een maanlander, die heen en weer kan vliegen met veel lading aan boord, is een belangrijke stap. Bezos hoopt het ruimtevaartuig al over twee jaar in gebruik te kunnen nemen voor tests.

In 2023 start de kolonisatie

Als alles naar wens verloopt kan in 2023 worden begonnen met de kolonisatie van de maan. Bezos ziet al voor zich dat er in de toekomst miljoenen mensen wonen en werken.

Blue Origin werkt tevens aan de New Shepard, een raket voor toeristische ruimtereisjes, en de New Glenn, die op contractbasis zware satellieten in de ruimte brengt. De draagraketten moeten veilig terugkeren op aarde voor een volgende lancering.  

Musk en Branson

Bezos heeft bij de verovering van de maan en de ruimte concurrentie van andere schatrijke zakenlieden, onder wie Elon Musk (SpaceX) en Richard Branson van (Virgin Galactic).