Rotterdam geeft groen licht aan elektrische deelstep
E-steppen

Rotterdam geeft groen licht aan elektrische deelstep

04-10-2018 18:09 Laatste update: 18:50

Rotterdam wil twee startups toestaan om elektrische deelsteps in de stad aan te bieden. Net als bij deelfietsen kunnen deze e-steps met een smartphone-app van het slot worden gehaald, waarna ze overal in de stad mogen worden achtergelaten.

Als de steppen van Bird en SwheelS2Go worden goedgekeurd voor gebruik op de openbare weg door onder meer de RDW, kan de pilot van start, aldus de gemeente Rotterdam. Maar het is nog niet bekend wanneer de toelating valt te verwachten. De RDW keurde veel elektrische steppen niet goed

Sinds deze week heeft Rotterdam al elektrische deelscooters. Het bedrijf Felyx heeft ruim 300 e-scooters in Rotterdam neergezet. Het bedrijf was al in Amsterdam actief. Deze scooters mogen in grote delen van Rotterdam worden neergezet. Op enkele plekken is parkeren niet toegestaan, daar kan de scooter ook niet met de telefoon worden afgesloten.

Sinds 2017 had Rotterdam al deelfietsen van onder meer Obike en Mobike. Obike is failliet gegaan en de tweewielers van het geflopte fietsdeelplatform gingen daarna voor een prikkie over de toonbank.

Kijk ook: Legaal elektrisch steppen of skaten? Bijna onmogelijk

Lees: deze elektrische steppen mogen wél op de openbare weg.

Review: de snelle elektrische step van Xiaomi

Meer gadgetreviews? Subscribe je op het Bright YouTube-kanaal