Australische Apple Watches onbruikbaar na ingaan zomertijd
Bug

Australische Apple Watches onbruikbaar na ingaan zomertijd

08-10-2018 11:04 Laatste update: 11:05

Een deel van de Australische gebruikers van de Apple Watch kon het slimme horloge afgelopen weekend na het ingaan van de zomertijd niet meer gebruiken.

Terwijl Nederland op 28 oktober overschakelt naar de wintertijd, ging in Australië afgelopen weekend de zomertijd in. Voor een groep Australische gebruikers van de Apple Watch leverde dat problemen op, die hun horloges onbruikbaar maakten.

De oorzaak was een bug in een van de populaire achtergronden voor de Apple Watch, genaamd Infograph Faces, die informatie over activiteiten toont. Infograph Faces werd onlangs door Apple uitgebracht en tekent een tijdlijn die per uur van de dag allerlei gegevens laat zien. 

Door de bug bleven de horloges continu herstarten, totdat de batterij leeg was. De oplossing is door met de Apple Watch-app op de iPhone een andere achtergrond kiezen. Dat moet het horloge weer bruikbaar maken. 

Vaker mis rond winter- en zomertijd

Het is niet de eerste keer dat Apple-producten met problemen kampen na het ingaan van de zomer- of wintertijd. Zo liepen in het verleden iPhones vast na het automatisch overschakelen naar de juiste tijd.

Apple kan soortgelijke problemen bij het ingaan van onze wintertijd voorkomen door een software-update uit te brengen.  

Review: Apple Watch Series 4