Deze ebike met ingebouwde Boombox kost 12.000 euro ex btw
Elektrische fietsen

Deze e-bike heeft een boombox ingebouwd

8 oktober 2018 om 11:52
Laatste update: 8 oktober 2018 om 17:13

De Noordung One is een elektrische fiets voor muziekliefhebbers, zeggen de Sloveense makers. De exclusieve e-bike heeft een ingebouwde boombox en een luchtsensor.

De Noordung One First Edition is een e-bike met een koolstofvezel frame die na drie jaar ontwikkeling nu op de markt komt, in een beperkte oplage van honderd stuks. Het hart van deze e-cruiser bestaat uit de boombox waar de accu's van de e-bike in zitten. Hij heeft ingebouwde speakers en een usb-oplader. Ook kan de fiets de luchtkwaliteit met een sensor meten. Rijd je door vuile lucht, dan zal de bijbehorende app je een alternatieve, schonere luchtroute voorstellen.

Los van het unieke design zijn de specificaties van deze e-bike weinig indrukwekkend, gezien het forse prijskaartje: 12.000 euro exclusief mogelijke importkosten en BTW. De Noordung One weegt 19 kilo, heeft een standaard trapondersteuning van 25 km/u en een actieradius van 30 kilometer. Een beetje moderne e-bike zit al snel op 50 of 60 kilometer op één acculading. 

Mogelijk dat de beperkte actieradius te maken heeft met de relatief kleine afmeting van de boombox die ook de accu's bevat. De Boombox weegt slechts 2,5 kilogram inclusief speakers en andere elektronica en dat laat weinig ruimte over voor de accu's. Voor een extra 2000 euro ex btw krijg je een versie aangepast naar wens.

De nadruk in de marketing lijkt meer te liggen op het genot van muziek tijdens het fietsen dan op de e-bike-ervaring. Het is twijfelachtig of de gemeenschap zit te wachten op mensen die met hun e-bike ongewild de openbare ruimte met hun favoriete muziek vervuilen.