iOS-update lost oplaadprobleem iPhone XS op
Bugs gefixt

Update iOS lost oplaadprobleem iPhone XS op

9 oktober 2018 om 06:49
Laatste update: 9 oktober 2018 om 06:53

Met de nieuwe versie van het besturingssysteem iOS 12.0.1 heeft Apple het oplaadprobleem van de iPhone XS en iPhone XS Max opgelost.

Het probleem was dat veel exemplaren van de nieuwe iPhones niet wilden opladen als ze werden ingeplugd terwijl ze in de slaapstand stonden. Dit probleem leek ook voor te komen bij oudere iPhones die geüpdatet waren naar versie iOS 12.

Maandagavond rolde Apple de update iOS 12.0.1 uit en daarmee moet het probleem opgelost zijn. Apple geeft in de update-omschrijving ook toe dat er een probleem was 'waarbij sommige iPhone XS-apparaten niet meteen werden opgeladen wanneer ze op een Lightning-kabel waren aangesloten'. Het bedrijf had eerder nog niet gereageerd op het euvel.

Andere vernieuwingen

Apple heeft ook andere fouten of verkeerd uitgepakte veranderingen aangepakt in de mini-update. Zo krijgen 5GHz-wifi-netwerken weer voorrang op 2,4GHz-wifi-netwerken en is een bluetooth-probleem opgelost. Ook zijn de emoji-knop en de 123-knop op het toetsenbord van de iPad weer terug op de originele plek, nadat de vorige update deze knoppen had omgedraaid.

Review: iPhone XS Max

Subscribe op het Bright YouTube-kanaal voor meer gadgetreviews.