Man die PlayStations ombouwde aangeklaagd door Sony
'Stop Buying Games'

Man die PlayStations ombouwde aangeklaagd door Sony

09-10-2018 08:31 Laatste update: 08:58

In de VS wordt een man voor de rechter gedaagd, omdat hij via eBay gehackte PlayStations 4's verkocht waarop illegale games te spelen waren.

De man uit Californië bouwde de PS4-apparaten niet alleen om, hij installeerde er standaard meer dan zestig games op, zo schrijft TorrentFreak. De omgebouwde PlayStation verkocht hij voor 499 dollar (zo'n 435 euro). De nieuwprijs voor een standaard PlayStation 4 ligt nu rond de 349 euro.

Volgens Sony maakte de man zich schuldig aan het breken van de copyrightwet. "Verdachte is een individu die een 'jailbroken' PS4-console vermarktte, verkocht en verscheepte, waarop piratenuitgaven van PS4-spellen stonden."

Sony verzamelde bewijs door zelf twee omgebouwde PlayStations te bestellen, om de man zo op heterdaad te betrappen. Op eBay en op zijn eigen website maakte de man reclame voor de omgebouwde PS4 met de slogan 'Stop Buying Games'. De hoogte van de eis van Sony is nog niet bekend.

Niet te breken

Nadat de PS4 in 2013 uitkwam is het jarenlang zonder piraterij doorgekomen, maar sinds 2017 is de jacht flink geopend. Verschillende hackers lukten het om in te breken in het systeem en om zo illegale spellen speelbaar te maken op het apparaat. Een nieuwe manier voor een jailbreak werd eerder dit jaar online gezet, waarna de illegale handel goed op gang kwam.