Minecraft voor Apple TV stopgezet: te weinig spelers
Geflopte versie

Minecraft voor Apple TV stopgezet: te weinig spelers

10-10-2018 10:49 Laatste update: 10:49

Minecraft, één van de populairste games in de geschiedenis, verdwijnt van de Apple TV door een gebrek aan spelers.

Minecraft heeft volgens de nieuwste cijfers 91 miljoen actieve spelers. Die spelen de game op allerlei platforms, van pc's en spelcomputers tot smartphones en tablets. Maar ze spelen het bijna niet op de Apple TV en dus stopt Microsoft met de ondersteuning.

Wie Minecraft op het tv-kastje van Apple start, ziet de melding dat de game per 24 september niet meer bijgewerkt en ondersteund wordt, meldt MacRumors. Spelers kunnen de game blijven spelen, maar krijgen geen updates meer en zijn er ook niet zeker van dat het spel op de Apple TV blijft werken.

Minecraft Apple TV Edition werd in oktober 2016 aangekondigd voor de Apple TV 4. Hoeveel spelers de game voor 20 euro kochten is niet bekend, maar blijkbaar waren het er te weinig om de game in leven te houden.

Apple TV mislukt als gameplatform

De beslissing is exemplarisch voor het mislukken de game-ambities van de Apple TV. Games werden door Apple als een belangrijk onderdeel van de nieuwe Apple TV gepresenteerd, maar ontwikkelaars werden in eerste instantie te veel beperkt.

Zo moesten games voor de Apple TV oorspronkelijk altijd speelbaar zijn met de afstandsbediening van het apparaat, die veel beperkter is dan de gemiddelde controller. Uiteindelijk is die beperking opgeheven, en nu mogen Apple TV-games ook enkel met een controller speelbaar zijn. De beslissing lijkt echter te laat: wie in de App Store op Apple TV kijkt ziet vooral media-gerelateerde apps, en weinig grote games.

Kijk ook: Nederland nagebouwd in Minecraft