Google brengt telefoonbot die reserveringen maakt uit
Reserveren zonder bellen

Google brengt telefoonbot die reserveringen maakt uit

10-10-2018 14:02 Laatste update: 14:03

Google-bot Duplex, die telefonische reserveringen voor gebruikers kan maken, komt later dit jaar als functie naar Pixel-telefoons in de VS.

Google Duplex was eerder dit jaar tijdens het event Google I/O de grootste verrassing tussen de aankondigingen. De software met kunstmatige intelligentie kan voor gebruikers een reservering maken, bijvoorbeeld bij een restaurant, zonder dat zij zelf hoeven te bellen. Gebruikers vragen de Google Assistent om een reservering te maken bij restaurant X, vrijdag om zeven uur.

De telefoonbot van Google belt het restaurant dan op. Duplex stelt zich voor als een automatisch gesprek en maakt vervolgens namens de gebruiker een reservering bij het restaurant. Gebruikers met een Pixel-telefoon krijgen nog voor het eind van het jaar toegang tot Duplex in de Amerikaanse steden New York, Atlanta, Phoenix en San Francisco.

Vooralsnog alleen restaurants

In eerste instantie is Duplex alleen geschikt voor het maken van reserveringen bij restaurants, meldt Wired. Ook bevestigt de site dat de assistent altijd duidelijk kenbaar zal maken dat de persoon aan de andere kant van de lijn niet met een mens belt. Tijdens de eerste presentatie werd getoond dat Duplex ook een afspraak bij de kapper kan maken en kan vragen naar openingstijden rond de feestdagen, maar die functies ontbreken vooralsnog.

Het is nog niet bekend welke Pixel-toestellen ondersteund worden en wanneer gebruikers precies toegang krijgen tot Duplex. Google presenteerde dinsdag zijn nieuwe Pixel 3 en Pixel 3XL. Die toestellen komen net als de twee voorgaande Pixel-telefoons niet in Nederland op de markt.