PlayStation-gamers kunnen eindelijk hun naam veranderen
Begin 2019

PlayStation-gamers kunnen eindelijk hun naam veranderen

10-10-2018 16:58 Laatste update: 16:57

PlayStation laat gebruikers vanaf begin 2019 eindelijk hun naam op PlayStation Network veranderen.

Er wordt al jaren over de wijziging gesproken, maar vanaf begin 2019 kunnen PlayStation-gamers hun PSN-gebruikersnaam eindelijk veranderen.

PlayStation Network is sinds 2006 beschikbaar, waardoor veel gebruikers een puberaal uitgekozen gebruikersnaam hebben. Veranderen kon vooralsnog niet bij PlayStation, waardoor gebruikers twaalf jaar later nog steeds noodgedwongen hun nickname van vroeger hebben.

Betalen na de eerste keer wijzigen

Binnenkort kan een beperkt aantal testgebruikers van het PlayStation Preview-programma de functie alvast testen. Begin 2019 kan iedereen zijn naam veranderen en dat is de eerste keer nog gratis. Na die eerste keer kost het wijzigen van de gebruikersnaam 10 euro per keer, of 5 euro per keer voor mensen met die al voor Playstation Plus betalen.

Om eventuele verwarring te voorkomen, kunnen spelers kiezen om hun oude gebruikersnaam naast hun nieuwe naam te tonen. Gebruikers kunnen daar alleen voor kiezen tijdens het veranderen van hun naam, achteraf kan er dus niet meer worden gekozen om de oude gebruikersnaam al dan niet naast de nieuwe te tonen.

De naamswijziging wordt sowieso ondersteund door games die sinds april dit jaar zijn verschenen en een groot deel van de populairste PS4-games van voor die datum. Bij oudere spellen zouden er wel problemen kunnen optreden.