Dyson maakt krultang 2.0: 'beter voor je haar en hoofd'
Airwrap

Dyson maakt krultang 2.0: 'beter voor je haar en hoofd'

10-10-2018 15:58 Laatste update: 16:06

Dyson heeft weer een bestaand product opnieuw uitgevonden: dit keer is de krultang door het Britse bedrijf vernieuwd.

Laat het maar aan Dyson over om een bestaand product te nemen en dat opnieuw uit te vinden. Vaak gebruikt Dyson daar elektromotoren en speciale luchtstromen bij, zoals bij zijn stofzuigers, handdrogers, ventilatoren en föhn.

Nu heeft de Britse fabrikant de haarkrultang onder handen genomen. Hij ziet eruit als elke ander krulijzer: een staaf waar je je haar omheen draait. Maar de Dyson Airwrap verschilt op twee belangrijke manieren. Ten eerste: hij wordt niet heet, dus is hij beter voor het haar en de hoofdhuid. En ten tweede: je hoeft het haar er niet zelf omheen te draaien. In het handvat van de haarkruller zit namelijk een Dyson V9-motor. Die duwt lucht door zes langwerpige spleten naar buiten, waar de lucht via speciaal gevormde panelen stroomt. Daardoor ontstaat het Coandă-effect.

In de praktijk werkt het zo: houd je haar bij de Airwrap en het wikkelt er vanzelf omheen. Omdat de Airwrap geen hitte gebruikt, moet je haar wel nat zijn om gekruld te kunnen worden.

Dyson zegt zes jaar lang met 230 mensen aan de Airwrap te hebben gewerkt. De styler is met vier of zes opzetstukken te koop voor respectievelijk 449 en 499 euro.

Kijk ook: review van robotstofzuiger van Dyson

Meer gadgetreviews? Volg het Bright YouTube-kanaal