© Bloomberg

Apple neemt deel Europese chipmaker Dialog over
600 miljoen

Apple neemt deel Europese chipmaker Dialog over

11-10-2018 14:04 Laatste update: 12-10-2018 13:33

Apple neemt een deel van Europese chipmaker Dialog Semiconductor over en haalt daarmee driehonderd nieuwe technici mensen in huis.

De overname is de grootste die Apple tot nu toe heeft gedaan als het gaat om het aantal nieuwe medewerkers, meldt TechCrunch. De driehonderd technici waren zo'n 16 procent van het totale personeelsbestand van Dialog. Apple neemt werknemers en locaties over in Duitsland, Engeland en Italië. Het overgenomen personeel werkte ook voor de overname al nauw met Apple samen.

Naast de werknemers krijgt Apple door de overname ook licenties op chiptechnieken die Dialog heeft ontwikkeld, onder meer op het gebied van energiezuinige chips. Die zou Apple gebruiken in producten als de Apple Watch en AirPods. In totaal is er 600 miljoen dollar met de overname gemoeid. De overname moet nog worden goedgekeurd, en zal in de eerste helft van 2019 worden afgerond.

Sinds begindagen van iPhone

Apple werkt al sinds de begindagen van de iPhone samen met Dialog. Ook na de overname blijven de twee bedrijven samenwerken. "Deze transactie herbevestigt onze lange relatie met Apple", zegt Jalal Bagherli, CEO van Dialog. "Dialog heeft grote expertise op het gebied van chip-ontwikkeling, en we zijn verheugd dat deze talentvolle groep technici die onze producten al lang ondersteunen, nu direct voor Apple werken", zegt Johny Srouji, Apple's senior vice president van hardware-technologieën.

Kijk ook: review iPhone XS Max