Deze camera kan je gooien voor mooie slowmo's
Smijt-slowmotion

Deze camera kan je gooien voor mooie slowmo's

11-10-2018 15:51 Laatste update: 12-10-2018 06:56

De Insta360 One X is een nieuwe camera die je letterlijk langs de actie kan gooien, voor unieke shots.

Soms zie je spectaculaire videobeelden, van bijvoorbeeld een skater die over een bewegende camera springt. Een ingewikkeld stukje timing, waarbij iemand met een camera precies op tijd onder de skater door moet glijden. Met de nieuwe actiecamera Insta360 One X maak je ook zulke beelden, gewoon door door de camera langs de actie te gooien.

Dat werkt zo: de Insta360 One X heeft aan weerszijden een lens met een hoek van 180 graden. Steek de camera in een bijbehorend rubberen projectiel en gooi hem langs de actie die je wilt opnemen. Dankzij de staartvinnen vliegt de camera recht en de vinnen worden automatisch uit het eindresultaat gemonteerd. Daarna kan je ervoor kiezen om de beelden in 360 graden op één onderwerp te focussen. In breedbeeld krijg je dan een video die indrukwekkend rond één onderwerp draait.

De video's in 360 graden leveren nog meer voordelen op. Zo kunnen video's veel beter gestabiliseerd worden, omdat er eigenlijk geen randen zijn waar de video eindigt. Door de camera op een speciale selfiestick te plaatsen en rond te zwaaien zijn ook bijzondere beelden mogelijk. De stick wordt automatisch weggemonteerd en is niet te zien.

De Insta360 One X maakt 4K-beelden met 50fps in HDR-kwaliteit. De camera is te koop vanaf 460 euro zonder accessoires. Een bundel inclusief de invisible selfiestick en sd-kaart kost 492 euro, de Drifter voor het maken van gooi-shots kost 26 euro.

Deel de video op Facebook