Fortnite nu beschikbaar voor alle Android-gebruikers
Eindelijk

Fortnite nu beschikbaar voor alle Android-gebruikers

12-10-2018 07:06 Laatste update: 08:28

Sinds donderdagavond is de Android-versie van het populaire spel Fortnite beschikbaar voor iedereen met een geschikte smartphone.

Bij de aanvankelijke lancering van de Android-versie van de game in augustus konden alleen spelers met bepaalde Samsung-toestellen Fortnite voor Android downloaden. Na een paar dagen konden ook bezitters van een flink aantal andere Android-toestellen de bètaversie van de game via een uitnodiging downloaden.

Nu kan iedereen gewoon naar de site van gamemaker Epic gaan om het spel te downloaden. Het is niet mogelijk om de game te installeren via Google Play, omdat Epic geen 30 procent van de in-app-aankopen wil afdragen aan Google. Het spel werkt onder meer op recente high-end smartphones van Samsung, Huawei, LG, Sony, Nokia, Xiaomi, de Essential Phone en de Google Pixel-telefoons

Nepversies

Oplichters brachten kort na de lancering van de Android-versie van Fortnite allerhande nepversies uit om adware te verspreiden. Google besloot daarom om gebruikers een waarschuwing te geven als zij via Google Play op zoek gaan naar Fortnite.

Fortnite heeft meer dan 125 miljoen spelers wereldwijd.