iOS 12 al op meer dan de helft van alle apparaten
Update

iOS 12 al op meer dan de helft van alle apparaten

12-10-2018 08:14 Laatste update: 08:16

Drieëntwintig dagen nadat Apple iOS 12 introduceerde, staat het nieuwe besturingssysteem op de helft van alle iOS-apparaten.

Daarmee lijkt de update-snelheid vergelijkbaar met de introductie van iOS 10 en 11, schrijft VentureBeat. Die besturingssystemen stonden na een maand op respectievelijk 54 en 52 procent van alle geschikte iOS-apparaten.

Bij de apparaten die Apple de afgelopen vier jaar heeft uitgebracht, staat het update-percentage voor iOS 12 op 53 procent (cijfers van 10 oktober). Het nieuwe besturingssysteem, dat sinds 17 september beschikbaar is, is geschikt voor alle iPhones vanaf de iPhone 5S, alle iPads vanaf de iPad Air 1 en Mini 3 en de zesde generatie iPod touch.

Android

Omdat bij Apple de soft- en hardware afkomstig zijn van een en hetzelfde bedrijf gaat het updaten naar het nieuwste besturingssysteem een stuk sneller dan bij Android en Windows. Zo stond iOS 11 een maand voor de verschijning van iOS 12 op 85 procent van alle geschikte iOS-apparaten.

Ter vergelijking: de voorlaatste Android-versies (Oreo, versie 8.0 en 8.1) stonden vorige maand op 21 procent van de Android-apparaten, terwijl de nieuwste versie (Pie) nog geen 0,1 procent haalde. Android Marshmallow (6.0) is nog altijd de populairste Android-versie met een marktaandeel van een slordige 22 procent.

Dat het updaten bij Android zo traag verloopt, komt doordat de verschillende fabrikanten van Android-toestellen allemaal hun eigen versie van de software uitbrengen.

Review: iPhone XS Max