Ronald Reagan keert terug als hologram
Spitting image

Ronald Reagan keert terug als hologram

12-10-2018 08:38 Laatste update: 09:29

Bezoekers van de Ronald Reagan Library in Californië kunnen zich even in een ruimte wanen met de overleden Amerikaanse president. Reagan is te zien in de vorm van een 3D-hologram.

De beheerders van de bibliotheek en het museum die zijn ingericht ter nagedachtenis aan Reagan, tonen de hologramversie van de president uit de jaren 80 in drie verschillende settings, schrijft USA Today: tijdens een campagnetoespraak in 1984, op zijn ranch en in de Oval Office, het kantoor van de Amerikaanse president.

Onder Amerikaanse conservatieven is Reagan nog altijd een van de populairste presidenten. De Ronald Reagan Library trekt jaarlijks 400.000 bezoekers. Het museum werkte vier jaar aan de hologrammen.

Met verschillende camera’s werd een gebeeldhouwde versie van het hoofd van Reagan van alle kanten gescand. Daarna werden zijn lipbewegingen nauwkeurig gesynchroniseerd met de audio afkomstig uit toespraken en interviews.

Tupac en Michael Jackson

Hologrammen worden vaker toegepast om overleden beroemdheden weer tot leven te brengen. Zo keerden onder meer Tupac en Michael Jackson terug in de vorm van een hologram. Een hologram van Amy Winehouse gaat binnenkort zelfs op tournee.

Op de verkiezingsavond van 2008 baarde CNN opzien door politiek verslaggever Jessica Yellin in de vorm van een hologram in de centrale verkiezingsstudio te plaatsen. In werkelijkheid bevond zij zich op ruim duizend kilometer afstand.