Eerste elektrische Vespa komt op de markt
E-scooters

Eerste elektrische Vespa komt op de markt

12-10-2018 17:47 Laatste update: 15-10-2018 07:04

Eind vorig jaar kondigde Vespa zijn eerste elektrische scooter aan. Vanaf nu is de Vespa Elettrica te reserveren.

Met een piekvermogen van 4 kW kan de Vespa Elettrica elke traditionele 50 cc-scooter achter zich laten, belooft de Italiaanse scooterfabrikant. De actieradius van de elektrische scooter, die qua uiterlijk lijkt op de Vespa Primavera, is 100 kilometer. Het opladen van de accu duurt vier uur.

In Nederland gaat de elektrische scooter, die is te reserveren via de site van Vespa, 6629 euro kosten, zo maakte Vespa vrijdag bekend. De levering start in Europa vanaf half november. Volgend jaar zal de scooter ook verkrijgbaar zijn in de Verenigde Staten en Azië.

Verbod benzinescooters

Met de Elettrica speelt Vespa in op een trend: elektrische scooters mogen zich in een toenemende populariteit verheugen - onder meer omdat steden strengere regels (willen) stellen aan de uitstoot door bromfietsen.

De gemeente Amsterdam verstuurt waarschuwingsbrieven aan mensen die op een oude, vervuilende scooter rondrijden.

Opmars e-scooters

Uit cijfers van RAI Vereniging, BOVAG en RDC blijkt dat in de eerste drie kwartalen van dit jaar 4192 elektrische scooters zijn geregistreerd. In de eerste negen maanden van 2017 waren dat er nog 1645. Elektrische scooters zijn nu goed voor een marktaandeel van 9,2 procent van het totaal aantal verkochte nieuwe brom- en snorfietsen.

Kijk ook onze video van de elektrische scooter NIU N1S:

Subscribe je ook op het Bright YouTube-kanaal