Samsungs opvouwbare smartphone dubbelt als tablet
'Geen gimmick'

Samsungs opvouwbare smartphone dubbelt als tablet

12-10-2018 17:55 Laatste update: 15-10-2018 07:22

De opvouwbare smartphone die Samsung nog dit jaar wil presenteren, zal ook te gebruiken zijn als tablet die je na gebruik makkelijk in je zak kunt wegstoppen.

Dat zegt topman Dong-Jin Koh van de mobiele divisie van Samsung in een gesprek met CNet. Koh benadrukt dat de telefoon geen 'gimmick' zal zijn die 'zes of negen maanden na de presentatie zal verdwijnen'. Als het aan Samsung ligt, betekent de opvouwbare telefoon een belangrijke vernieuwing in een markt waar de laatste jaren maar weinig echt spectaculaire innovaties zijn geweest.

Koh verwacht dat een nog groter tabletachtig scherm populair kan worden, en trekt een vergelijking met de introductie van de eerste Galaxy Note. Concurrenten dachten aanvankelijk dat niemand op het grote scherm zat te wachten, maar in de praktijk bleek Samsung in een grote behoefte te voorzien, en kreeg het veel navolging. "Mogelijk is een opvouwbare telefoon aanvankelijk alleen aantrekkelijk voor een niche, maar op termijn wordt die markt zeker groter", aldus Koh.

Samsung heeft eerder aangekondigd dat het de opvouwbare telefoon nog dit jaar wil presenteren. Mogelijk gebeurt dat al tijdens Samsungs ontwikkelaarsconferentie in San Francisco begin volgende maand.

Huawei en LG

De eerste keer dat Samsung naar buiten trad met zijn plannen voor een opvouwbare telefoon, is alweer bijna zes jaar geleden. In januari 2013 toonde het Koreaanse bedrijf al een teaser van een opvouwbaar OLED-scherm tijdens de technologiebeurs CES.

Samsung is niet de enige partij die een opvouwbare smartphone wil lanceren. Huawei is van plan begin volgend jaar een opvouwbaar toestel op de markt te brengen. Ook LG patenteerde onlangs een ontwerp voor een opvouwbare smartphone. Lenovo en Xiaomi schermen eveneens met plannen voor een flexibel toestel.

Kijk ook: stylus van Samsung Note 9 getest