Fietsgadget: deze lamp is een slimme richtingaanwijzer
Dankzij kompas

Fietsgadget: deze lamp is een slimme richtingaanwijzer

12-10-2018 13:36 Laatste update: 13:37

Een Canadese ondernemer heeft een fietslamp ontworpen waarbij de richtingaanwijzer weet wanneer je klaar bent met afslaan. Hij gaat dan vanzelf weer uit.

De G-Light is voorzien van richtingaanwijzers die je draadloos kunt bedienen via een knopje dat je met magneten aan je stuur vastmaakt. De fietslamp detecteert met behulp van een kompas wanneer je de bocht hebt voltooid en zet de richtingaanwijzer automatisch uit. Andere fietslampen die de richting kunnen aanwijzen ontberen dergelijke detectie en moeten handmatig worden uitgezet of schakelen na verloop van tijd zelf uit - ongeacht of je de bocht hebt voltooid of niet.

Dankzij de drieassige versnellingsmeter kan de G-Light ook vaststellen als je op de rem gaat staan. Dan lichten alle zeven led'jes in de fietslamp van de Canadese ontwerper Wayne Kendall tegelijkertijd op.

De G-Light zal 79,99 Canadese dollar (53 euro) gaan kosten. Wie de lamp nu al via Kickstarter bestelt, betaalt 54 dollar (36 euro). Wie ook de afstandsbediening erbij wil, is 99,99 Canadese dollar (66 euro) kwijt, maar betaalt nu 74 Canadese dollar (49 euro). Kendall hoopt de G-Light in april te kunnen leveren.

Kijk ook: deze e-bike van Vanmoof schop je op slot

Volg Bright op YouTube voor meer gadgetreviews