Chatbericht laat PlayStation 4 helemaal vastlopen
�❤ zorgt voor ?

Deze tekens laten PlayStation 4's vastlopen

15 oktober 2018 om 09:01
Laatste update: 15 oktober 2018 om 09:44

Door het openen van een chatbericht met enkele vreemde tekens, loopt de PlayStation 4 helemaal vast. De spelcomputer moet dan meestal opnieuw geïnstalleerd worden.

PlayStation-gebruikers waarschuwen elkaar op de sociale nieuwssite Reddit voor het frauduleuze bericht. De inhoud van het bericht zijn de tekens �❤.

Nadat het bericht wordt geopend op de spelcomputer, loopt de PlayStation volledig vast. In sommige gevallen is dan een reset nodig, in andere gevallen kan een gedeeltelijke reset ook het euvel verhelpen.

Smartphone-app

Bij ontvangst van een bericht doen gebruikers er goed aan om hem niet te openen op de PS4 zelf, maar naar de mobiele app van de PlayStation-chat te gaan en daar het bericht te verwijderen.

Dit werkt niet in alle gevallen, zo is te lezen op Reddit. Nog beter is om het probleem voor te zijn, door in de instellingen het chatten uit te schakelen, of alleen vrienden toestemming te geven om een bericht te sturen.

Geen reactie

Op andere apparaten, zoals de iPhone, komen vergelijkbare frauduleuze berichten ook voor. In de verzonden tekens zit vaak CMS-code verstopt, waardoor het systeem in een loop belandt.

Game-site Kotaku heeft PlayStation-producent Sony om een reactie gevraagd, maar het bedrijf heeft nog niet gereageerd.