1 op de 5 Nederlanders heeft minder seks door Netflix
Nixflix

1 op de 5 Nederlanders heeft minder seks door Netflix

16-10-2018 10:31 Laatste update: 18:44

Bram van Dijk

17 procent van de Nederlanders geeft aan dat het seksleven lijdt onder het enorme aanbod aan films, series en tv-programma's.

De populariteit van het streamen van series heeft gevolgen voor onze bedactiviteit. In een onderzoek van PanelWizard in opdracht van Acties.nl geeft 17 procent van de Nederlanders aan minder vaak seks te hebben dan ze zouden willen, vanwege 'het enorme aanbod aan films, series en televisieprogramma’s op Netflix en/of andere (digitale) alternatieven'. Het onderzoek werd uitgevoerd onder 1110 Nederlanders in een relatie.

Daar bovenop zegt 23 procent dat de smartphone een negatieve invloed heeft op de relatie. De negatieve invloed is vooral bij veertigplussers aanwezig: 48 procent zegt deze invloed te merken.

Limburg

De smartphone blijkt de grootste seksuele spelbreker bij de Limburger. 30 procent zegt dat de smartphone negatieve invloed heeft of heeft gehad. Overijsselaren weten de aantrekkingskracht van de smartphone het best te weerstaan: maar 12 procent van de inwoners in die provincie ondervindt hinder.