Deze Insta Ring is een camera voor om je vinger

Lachen naar een vinger.

'Lach naar m'n vinger'

Deze Insta Ring is een camera voor om je vinger

19-10-2018 08:33 Laatste update: 09:52

De Insta Ring is een piepkleine camera die je om je vinger draagt. Hij maakt 4K-filmpjes en 12 megapixelfoto's.

De Insta Ring is een stukje groter dan een normale ring, maar als camera is hij indrukwekkend klein. In de aluminium ring zit een 12 megapixelcamera die ook 4K-beelden met HDR kan maken. De camera heeft optische beeldstabilisatie en autofocus met gezichtsherkenning.

Hij is waterdicht, schokbestendig, heeft een microfoon en 32 GB interne opslag. Een volledige camera dus, die je om je vinger kan schuiven. Beelden overzetten doe je met een bijbehorende app, via bluetooth 5. En opladen gebeurt via een speciaal laaddock, waar je de ring op schuift. En dan zit er ook nog eens een trilmotor en led-lampje in voor het ontvangen van berichten, en een nfc-chip voor draadloos betalen.

Actiecamera op fietsstuur

De Insta Ring is eigenlijk een hele kleine GoPro-achtige actiecamera voor om je vinger. Er zijn ook accessoires waarmee de camera op bijvoorbeeld je fietsstuur of een statief kan bevestigen.

De makers zamelen via Kickstarter geld in en denken de Insta Ring in februari 2019 te leveren. De cameraring is vanaf een kleine 80 euro te bestellen, en met nog ruim een maand op de klok staat is het doel van 10.000 euro al ruim behaald.