Dunste telefoon ter wereld past in je portemonnee
Dun maar niet slim

Dunste telefoon ter wereld past in je portemonnee

19-10-2018 12:21 Laatste update: 15:42

Fabrikant Kyocera claimt dat zijn nieuwe telefoon met een dikte van 5,3 mm 's werelds dunste telefoon is.

Japanners hebben iets met visitekaartjes. In het zakelijk leven wordt je zonder visitekaartje niet serieus genomen en er zitten strenge gedragsregels aan vast. Geen wonder dat fabrikant Kyocera met een telefoon komt die in een visitekaartjeshouder past.

De KY-O1L heeft het formaat van een visitekaartje, weegt 47 gram en is maar 5,3mm dik. Kyocera claimt dat de KY-O1L daarmee de dunste en lichtste telefoon ooit is.

Op die claim valt wel wat af te dingen. Zo was de Vivo X5 Max van enkele jaren geleden 4.75 mm dun en is de Oppo R5s is met 4,85 mm ook dunner dan de KY01L. Kyocera kan dat betwisten, omdat de camera's in die smartphones uit de achterkant steken.

Geen smartphone

De KY-O1L heeft echter geen camera en is dus over het hele toestel even dun. Het is dan ook geen smartphone. Het toestel heeft wel een 2,8 inch e-inkt-scherm, ondersteuning voor 4G en een accu van 380mAh. Overigens is er wel een webbrowser, waarmee je op het kleine schermpje webpagina's kunt bekijken.

Ondanks de beperkte features is het toestel niet echt goedkoop. Hij kost 250 euro en is voorlopig alleen in Japan verkrijgbaar.

Kijk ook: Huawei-telefoon laadt andere smartphones op