'TV-dienst Apple vanaf 2019 wereldwijd beschikbaar'
100 landen

'TV-dienst Apple vanaf 2019 wereldwijd beschikbaar'

24-10-2018 10:22 Laatste update: 16:07

De videostreamingdienst van Apple zou volgend jaar worden gelanceerd in honderd landen.

Apple lanceert zijn tv-dienst eerst in de VS, in de eerste helft van 2019. Dat zeggen bronnen tegen The Information. In de maanden daarna moet de tegenhanger van Netflix en Amazon Prime Video naar honderd landen komen. Het is niet duidelijk welke landen dat zijn, en of de dienst geleidelijk of in één keer buiten de VS beschikbaar komt.

Ook is niet duidelijk om welke andere landen het gaat, en of Nederland bij die honderd landen zit. Zowel Netflix als Amazon Prime Video zijn in ruim 190 landen te gebruiken.

Alles in één app

Volgens The Information worden de series die Apple zelf voor de dienst maakt gratis. Dat zeiden bronnen van CNBC onlangs ook al. Apple zou dit jaar zo'n 1 miljard dollar investeren in de productie van 24 eigen tv-series. Die series zouden gratis te bekijken zijn op iPhones, iPads en de Apple TV.

Apple zou zijn series gaan aanbieden in een vernieuwde versie van zijn TV-app. In die app kunnen gebruikers dan ook abonnementen afsluiten op andere steamingdiensten, bijvoorbeeld die van HBO. Op termijn zou Apple eventueel van plan zijn om ook voor zijn eigen series geld te gaan vragen, maar het bedrijf zou eerst naam willen maken met een aantal hitseries.

Kijk ook: de grootste designfouten van Apple

Meer tech-video's? Subscribe je op het Bright YouTube-kanaal