Nieuwe HP-laptop heeft kill switch voor de webcam
Diamant-design?

Nieuwe HP-laptop heeft kill switch voor de webcam

24-10-2018 12:36 Laatste update: 12:38

Stijn Goossens

HP heeft zijn nieuwe Spectre x360-laptops aangekondigd. De 2-in-1-laptops hebben een nieuw ontwerp, met afgesneden hoeken, dat gebaseerd is op diamanten.

De nieuwe HP Spectre x360 verschijnt in een 13- en 15-inch variant, in de kleuren koper of navy-blauw. Beide formaten zijn verkrijgbaar met een full-hd- of een 4K-scherm en er is keuze uit de achtste generatie Intel i5- of i7-processors. 

22 uur accuduur 

HP beweert dat het 13-inch full-hd-model een batterijduur van 22,5 uur heeft. Dat is volgens HP de 'langste accuduur in een 2-in-1-laptop'. Het 15-inch model gaat volgens HP tot 17,5 uur mee. Bovendien krijgen de laptops een variant met 4G-antennes, een trend die in steeds meer laptops terugkomt.

De afgesneden hoeken aan de achterkant van de laptops bieden plek voor een power-knop in de linkerhoek en een USB-C-poort in de rechterhoek. Daardoor zou je minder snel per ongeluk de powerknop indrukken. Ook liggen kabels minder in de weg aan de zijkant van de laptop.  

Privacyschuif

In de vorige generatie Spectre-laptops introduceerde HP Sure View, een software-functie die het laptopscherm enkel zichtbaar maakt aan de gebruiker die vóór de laptop zit, doordat de kijkhoek wordt verkleind. Deze functie keert ook terug bij de full-hd-modellen van de Spectre x360, maar HP laat je nu ook de webcam helemaal uitschakelen. Aan de rechterzijde zit een schuifknop die de werking van de webcam op de laptop hardwarematig uitzet.

Kantelbaar touchscreen

De nieuwe 15-inch laptop is bedoeld voor zwaar grafisch werk, het 13-inch model is een stuk lichter en bedoeld voor werk onderweg. Beide modellen hebben een touchscreen en zijn 360 graden om te kantelen. Het 13-inch model komt in december op de markt, vanaf 1299 euro, het 15-inch model is de maand nog beschikbaar vanaf 1899 euro.  

Samen met de Spectre x360 heeft HP ook de nieuwe EliteBook x360 aangekondigd: HP’s eerste 14-inch zakelijk 2-in-1 laptop. Vorige maand kondigde HP al de nieuwe HP Spectre Folio aan, een nieuwe lijn 2-in-1-laptops met een leren behuizing en nieuw omklapmechanisme.

Foto's door Stijn Goossens