Netflix opent animatiestudio en Disney werkt aan Marvel-series
Meer tekenfilms

Netflix opent animatiestudio en Disney werkt aan Marvel-series

31-10-2018 18:22 Laatste update: 21:40
Author profile picture

Floris Poort

Netflix scoort zo goed met tekenfilms dat het een eigen animatiestudio opent, terwijl Disney werkt aan eigen Marvel-series voor zijn aanstaande streamingdienst.

Dat zeggen bronnen tegen The Hollywood Reporter. Vooral volwassenen zouden steeds meer animatieseries op Netflix kijken. Dit jaar alleen al heeft Netflix tien nieuwe animatieseries voor volwassenen besteld.

Die series worden tot nu toe gemaakt door externe animatiestudio's, maar Netflix wil graag zoveel mogelijk in eigen hand hebben, al was het maar om de kosten te drukken. De nieuwe Netflix-studio zou onder meer nieuwe series gaan maken van Alex Hirsch en Shion Takeuchi.

Hirsch is bekend van de animatieserie Gravity Falls, voor kinderserie Disney XD gemaakt maar ook onder volwassenen erg populair. Takeuchi schreef ook mee aan die serie en aan Netflix-serie Disenchantment van Simpsons-bedenker Matt Groening.

Populair

Animatieseries van Netflix behoren tot de best bekeken series op het platform. Zo zouden Disenchantment, Paradise PD en BoJack Horseman veel kijkers trekken. De series hebben ook allemaal weer een nieuw seizoen voor volgend jaar gekregen; BoJack Horseman kreeg dinsdag groen licht voor een zesde seizoen.

Marvel-series van Disney

Niet alle series hebben trouwens evenveel succes op Netflix. Het bedrijf schrapte onlangs onder meer Marvel-series Luke Cage en Iron Fist, al is het derde seizoen van Daredevil wel net verschenen. Marvel-fans lijken ondertussen straks terecht te kunnen bij de aanstaande streamingdienst van Disney.

Dinsdag meldde Variety dat Disney voor zijn dienst een serie maakt waarin Captain America-helden Falcon en Bucky/Winter Soldier samenwerken. Dezelfde acteurs uit de Avengers-films spelen hun rol in de serie.

Eerder kwam al naar buiten dat Disney zou werken aan series rond Tom Hiddleston’s Loki en Elizabeth Olsen’s Scarlet Witch. Voor Star Wars-fans werkt Iron Man-regisseur Jon Favreau aan de serie The Mandalorian.

Kijk ook: Bright interviewt Netflix-ceo (2017)


Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s