Flexibel scherm

Eerste telefoon met opvouwbaar scherm aangekondigd

opvouwbare telefoon royole
1 november om 10:12
Laatste update: 23 januari om 17:39

De fabrikant Royole verkoopt als eerste een telefoon met een scherm dat is om te vouwen. De FlexPai is opgevouwen een telefoon en uitgevouwen een tablet.

Bekijk onze eerste indruk:

De Royole FlexPai, die woensdag in China is gepresenteerd, heeft een flexibel 7,8 inch amoled-scherm. Dat scherm is op te vouwen, zodat het apparaat als telefoon is te gebruiken. Het scherm zit over een scharnier heen, die de vouw mogelijk maakt. De software-interface verandert automatisch mee.

De FlexPai is 7,6 mm dik en weegt 320 gram. Hij werkt met een octacore chip van Qualcomm, heeft 8 GB werkgeheugen, 128 of 256 GB opslag, een 3800 mAH accu en twee camera's met 20 en 16 megapixels. 

De ontwikkelaarsversie van de FlexPai is nu te bestellen voor 1318 dollar (128 GB) of 1469 dollar (256GB) en wordt in december geleverd. Voorlopig zal het apparaat alleen mobiele netwerken van Chinese providers ondersteunen. 

Samsung, LG, Huawei

Meerdere grote fabrikanten ontwikkelen op dit moment opvouwbare smartphones. Zo zou Samsung deze maand nog zo'n telefoon met een flexibel scherm laten zien.

Ook LG en Huawei willen binnenkort opvouwbare smartphones presenteren. Het gaat waarschijnlijk nog om prototypes. 

Videobril

Het merk Royole introduceerde eerder in Nederland de videobril Royole Moon. Bright testte deze headset: bekijk de review.

Meer gadgetvideo's? Volg het Bright YouTube-kanaal.