AirDots

Draadloze oordoppen Xiaomi voor fractie van de prijs van AirPods

Xiaomi Mi AirDots draadloze oordoppen kosten maar 25 euro
7 november 2018 om 09:12
Laatste update: 7 november 2018 om 09:53

De Chinese fabrikant Xiaomi heeft draadloze oordoppen aangekondigd die het zuinige Bluetooth 5.0 ondersteunen. De Mi AirDots kosten maar 25 euro.

Xiaomi heeft bij de ontwikkeling van zijn nieuwe draadloze oordoppen flink naar de AirPods van Apple gekeken. De Mi AirDots Youth Edition hebben 'Air' in de naam, ze zijn ook wit en je laadt ze ook op met een witte case met ingebouwde accu.

De Mi AirDots spelen volgens Xiaomi maximaal 4 uur in de stereomodus af en 5 uur bij mono-geluid. De relatief lange batterijduur danken de Mi AirDots aan de ondersteuning van het energiezuinige Bluetooth 5. Die Bluetooth-versie moet ook minder gevoelig zijn voor storingen, een grotere reikwijdte hebben en sneller verbinden met smartphones. Met de case kan je de oordoppen tot 12 uur lang opladen.

De Mi AirDots hebben ook een aanraakgevoelige zijkant, waarmee je onder andere een inkomend gesprek kan beantwoorden, muziek kan pauzeren of de spraakassistent Xiao op Xiaomi-telefoons kan activeren.

25 euro

De Mi AirDots kosten in China 199 yuan, omgerekend zo'n 25 euro. Ter vergelijk: een setje AirPods kost 179 euro.

Of Xiaomi de Mi AirDots ook in Nederland gaat introduceren, is nog niet bekend. Het Chinese merk bracht recent meerdere smartphones in ons land op de markt, waaronder de Pocophone F1.

Getest: Sony's draadloze oordoppen

Meer gadgetreviews? Volg het Bright YouTube-kanaal