De Netflix-rivaal van Disney heet Disney+
In 2019 online

De Netflix-rivaal van Disney heet Disney+

08-11-2018 23:04 Laatste update: 09-11-2018 08:24

De streamingdienst die Disney in de tweede helft van volgend jaar wil lanceren, heet Disney+. Dat maakte Disney-baas Bob Iger donderdagavond bekend.

De videodienst Disney+ gaat volgens Iger eind 2019 van start in de VS. In april 2019 zal het bedrijf meer details onthullen. Dan volgt ook een eerste preview van de streamingdienst, aldus Iger.

Disney+ zal onder meer de series en films van Marvel, Pixar en Star Wars aanbieden. Na de beoogde overname van 21st Century Fox door Disney komen daar ook series en films van National Geographic bij.

Nieuwe Star Wars-serie

Naast bestaand materiaal produceert Disney ook veel nieuwe content voor de videodienst. Zo komt er een serie rond de superschurk Loki uit de Marvel-strips.

Bovendien werd donderdagavond bekend dat Disney+ een nieuwe Star Wars-serie krijgt over het personage Cassian Andor, gespeeld door Diego Luna. De productie van die serie start volgend jaar, maar een releasedatum is nog niet bekend.

Geen Disney-films meer op Netflix

Na de lancering van Disney+ wil het bedrijf zijn films en series van Netflix halen. Eerder dit jaar zei Iger dat de Disney-dienst goedkoper wordt dan de abonnementen van de grote concurrent. 

Wanneer Disney+ in Europa beschikbaar zal zijn, is nog onduidelijk. Disney zette donderdagavond wel al een Nederlandstalige pagina over Disney+ online, waar geïnteresseerden zich kunnen inschrijven. 

Netflix maakte deze week bekend de komende jaren zes nieuwe animatieseries en -films te zullen produceren. 

Kijk ook: dj Michiel Veenstra verzamelt alles van Disney

'YouTube is geen concurrent van Netflix'

Meer tech-video's? Volg Bright op YouTube