Samsung maakt ruim miljoen opvouwbare smartphones
'Lancering in maart'

Samsung maakt ruim miljoen opvouwbare smartphones

12-11-2018 15:41 Laatste update: 23-01-2019 17:38

Samsung gaat zijn opvouwbare smartphone in de eerste helft van 2019 uitbrengen in een oplage van meer dan een miljoen exemplaren.

Dat heeft de topman van Samsungs mobiele divisie Dong-Jin Koh vorige week gezegd tegen journalisten bij een Samsung-event, meldt ZDNet. "Bij een vlaggenschip-product produceren we minimaal een miljoen exemplaren", verklaarde Koh. "We maken minimaal een miljoen exemplaren van de opvouwbare telefoon. Als de reactie positief is, kunnen we er meer produceren."

Introductie in maart

Het bedrijf heeft nog altijd geen introductiedatum, maar volgens Koh zal het toestel 'zeker in de eerste helft van 2019' worden gelanceerd. Het Koreaanse nieuwsagentschap Yonhap meldt dat het toestel in maart zal verschijnen - een maand na de introductie van de Galaxy S10.

'1570 euro'

Hoewel Samsung nog niet heeft beslist hoeveel het toestel gaat kosten, zal de opvouwbare smartphone volgens Yonhap voor een bedrag van de rond de 1570 euro over de toonbank gaan. Het nieuwsagentschap meldt dat het toestel de 'Galaxy F' zal gaan heten, waarbij de F voor foldable staat.

Net als de Galaxy S- en Galaxy Note-series is Samsung van plan elk jaar een nieuwe versie uit te brengen van zijn opvouwbare telefoon. 

Kijk ook: de eerste opvouwbare smartphone

Meer tech-video's? Volg Bright op YouTube


Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s