Harry Potter-game van Pokémon Go-maker uitgesteld
Pas in 2019

Harry Potter-game van Pokémon Go-maker uitgesteld

14-11-2018 17:27 Laatste update: 18:14
Author profile picture

Floris Poort

De mobiele game Harry Potter: Wizards Unite verschijnt niet meer dit jaar, maar komt pas in 2019 beschikbaar. Spelers moeten de straat op, net als in Pokémon Go.

Eigenlijk zou 'Harry Potter: Wizards Unite' nog dit jaar verschijnen, zo had ontwikkelaar Niantic in november 2017 beloofd. Nu heeft Niantic gemeld dat de game in 2019 verschijnt, al is niet duidelijk wanneer precies. Ook is niet bekend waarom het spel later verschijnt dan gepland.

Dankzij een nieuwe teaser is er iets meer bekend over wat spelers straks in de game gaan doen. In het nieuwe filmpje zien we de bekende Golden Snitch en een tovenaar die het vliegende zwerkballetje met een spreuk tot stilstand brengt om daarna weer te verdwijnen.

De straat op

Spelers gaan straks deel uitmaken van de Statute of Secrecy Task Force. Die groep moet ervoor zorgen dat de Muggles, de gewone mensen, de tovenaarswereld niet ontdekken. Daarvoor moeten spelers de straat op, net als in Pokémon Go.

Spelers komen vervolgens bekende personages en magische dieren tegen, kunnen voorwerpen verzamelen en allerlei toverspreuken leren.

Miljoenen

Niantics eerste game, Ingress, werd onlangs vernieuwd en draait nu ook meer om een verhaal. Ook Pokémon Go is de laatste tijd flink uitbreid met nieuwe Pokémon-personages en mogelijkheden. De game levert inmiddels 2,5 jaar na de grote hype, stiekem alleen maar meer geld op dan in het begin.

In oktober draaide Pokémon Go in totaal 73 miljoen dollar omzet. In mei van dit jaar had de game 147 miljoen actieve spelers.


Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s