Apple werkt aan offline versie van Siri
'Hé, Siri'

Apple werkt aan offline versie van Siri

16-11-2018 13:56 Laatste update: 13:58

Een nieuwe patent van Apple beschrijft hoe spraakassistent Siri zou kunnen werken op apparaten zonder een internetverbinding.

Een nieuw Apple-patent beschrijft een methode om de spraakassistent Siri offline tal van vragen te laten beantwoorden en opdrachten te laten uitvoeren. Voor de gebruiker van Apple-producten zou dat een naadloze ervaring moeten zijn.

Zodra je offline bent, kan het apparaat zelf een gesproken opdracht verwerken, aldus de patentaanvraag. Als je online bent, kan Siri telkens inschatten of de opdracht beter via de cloud of juist op het apparaat zelf verwerkt kan worden. 

Sommige taken, zoals het afspelen van gedownloade muziek, hoeft bijvoorbeeld niet in de cloud verwerkt te worden. Maar bijvoorbeeld de vraag om de nieuwste video van je favoriete YouTube-kanaal af te spelen, vergt een online verwerking. Siri zou zelf telkens de beste keuze maken.

Apple-chips met AI

De uitgebreide offline versie van Siri zal gebruik maken van de steeds krachtigere Apple-chips, die zijn uitgerust met speciale rekeneenheden voor verwerkingen met kunstmatige intelligentie. 

De patentaanvraag betekent overigens niet dat het al zeker is dat de offline Siri er op korte termijn komt. De volgende grote iOS-update, iOS 13, wordt pas in de loop van 2019 verwacht.  

Kijk ook: review van de Apple HomePod

Meer gadgetreviews? Volg Bright op YouTube