De highlights van lichtkunstfestival GLOW
Van onze partner Signify

De highlights van lichtkunstfestival GLOW

16-11-2018 12:21 Laatste update: 19-11-2018 10:05

GLOW is hét lichtkunstfestival van Nederland. Elk jaar vergapen honderdduizenden bezoekers zich aan lichtinstallaties in de lichtstad, Eindhoven. Bright bekeek de hoogtepunten.

De ene lichtkunstenaar is op zoek naar spectaculaire lichtkunstwerken, de ander wil een verhaal vertellen en een derde bekijkt hoe mensen reageren op licht en doet daar ook onderzoek naar. Als je de route van GLOW afloopt, val je van de ene verbazing in de andere. Project Ping bijvoorbeeld gebruikt licht en geluid om een boodschap door de stad heen te sturen, zoals een stadsomroeper dat vroeger ook deed.

Verderop in de stad is het Philips Stadion voorzien van meer dan 300 lichtpunten, waaronder beweegbare kleurenspots, die samen met de muziek zorgen voor een dynamische lichtshow, waardoor je je bijna op een dancefeest waant. 

GLOW bestaat inmiddels 13 jaar en is in die tijd uitgegroeid van een festival met een kleine 50.000 bezoekers, naar een internationaal evenement waar meer dan 740.000 mensen op afkomen. Signify (voormalig Philips Lighting) is founder van GLOW en zette vanaf het eerste uur de schouders onder dit lichtkunstfestival in Eindhoven.

GLOW is nog tot zaterdag 17 november te bezoeken. De toegang is gratis. 

Bright maakte alvast een videoverslag van de meest indrukwekkende installaties van GLOW.

Abonneer je ook op het Bright YouTube-kanaal