Ook plan voor AR-bril

Huawei wil in 2020 Samsung voorbij zijn

16 november om 16:39
Laatste update: 16 november om 16:39

Het Chinese merk Huawei, dat sinds dit jaar meer smartphones verkoopt dan Apple, wil over twee jaar de grootste smartphonefabrikant zijn.

"Volgend jaar zullen we al dicht in de buurt komen van Samsung", voorspelt Richard Yu, die aan het hoofd van de consumentendivisie van Huawei staat, in een interview met de Amerikaanse tv-zender CNBC. "Misschien komen we dan op gelijke hoogte met Samsung. En het jaar daarop hebben we wellicht een kans om nummer 1 te worden." 

De vraag is of Samsung zich zo makkelijk de kaas van het brood zal laten eten. Deze herfst vertelde topman van Samsungs mobiele divisie Dong-Jin Koh al dat zijn bedrijf van plan is om innovaties die nu vaak voorbehouden blijven aan de duurste toestellen, sneller toe te passen in midrange smartphones.

Opvouwbare telefoon

Huawei heeft hoge verwachtingen van het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) in telefoons. Volgens Yu zal AI de komende tien jaar de belangrijkste aanjager van vernieuwingen in de smartphone-wereld zijn. “AI zal de motor zijn voor alle toekomstige diensten.”

Het bedrijf werkt ook ‘gewoon’ aan een opvouwbare telefoon, die tegelijkertijd de eerste 5G-smartphone van Huawei zal worden. De eerste opvouwbare smartphone van Samsung wordt in maart verwacht.

AR-bril

Huawei wil daarnaast meer slimme producten uitbrengen, zoals slimme speakers en wearables. In de komende twee jaar zal de Chinese fabrikant ook een augmented-reality-bril op de markt brengen. Maar eerst zal Huawei volgens Yu meer AR-toepassingen voor smartphones uitbrengen.

Review: Huawei Mate 20 Pro

Volg Bright op YouTube voor meer gadgetreviews.