Opmars Chinees merk: Xiaomi-telefoons ook bij Kruidvat
99 euro

Opmars Chinees merk: Xiaomi-telefoons ook bij Kruidvat

19-11-2018 14:36 Laatste update: 20-11-2018 11:23

Kruidvat verkoopt nu voor 99 euro een Xiaomi-smartphone. De Chinese fabrikant is bezig met een grote opmars op de Europese smartphone-markt.

De Xiaomi Redmi 6A, die Kruidvat verkoopt, heeft een 5,45 inch scherm, 2 GB werkgeheugen, 16 GB opslag en camera's van 5 en 13 megapixel. Het toestel wordt aangeboden via de site en app van de drogisterij. Xiaomi en het moederbedrijf van Kruidvat werken sinds mei samen. Vooralsnog verkoopt Kruidvat maar een toestel, maar in de toekomst zal de winkelketen meer producten van Xiaomi gaan verkopen, meldt Tweakers.

Xiaomi maakte maandag beter dan verwachte kwartaalcijfers bekend. Het Chinese bedrijf boekte in het derde kwartaal een winst van 2,48 miljard yuan (313 miljoen euro) op een omzet van 50,85 miljard yuan (6,4 miljard euro). De omzet was 49 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar, toen Xiaomi nog een verlies leed van 11 miljard yuan (1,4 miljard euro), meldt Reuters.

1 op 10 telefoons van Xiaomi

De omzet van Xiaomi uit smartphones, zoals de Redmi-serie en de Pocophone F1, steeg in het derde kwartaal met 36 procent. De verkoop van telefoontjes is goed voor bijna twee derde van de totale omzet van het bedrijf.

Uit cijfers van marktonderzoeker IDC blijkt dat Xiaomi in het derde kwartaal wereldwijd 9,7 procent van alle smartphones leverde - een nieuw record voor het bedrijf. Daarmee is de Chinese producent de op drie na grootste smartphone-fabrikant ter wereld. Xiaomi doet het met name goed in India en Indonesië, maar ook in Spanje boekt het bedrijf succes. 

Volg Bright op YouTube voor meer gadgetreviews.


Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s