'Samsung Galaxy S10 heeft 5G en zes camera's'
6,7 inch toestel

'Samsung Galaxy S10 heeft 5G en zes camera's'

20-11-2018 17:44 Laatste update: 22:48

Samsung zou in 2019 vier versies van de smartphone Galaxy S10 uitbrengen, waaronder een 6,7 inch toestel met 5G-ondersteuning. De S10 zou zes camera's krijgen: twee voorop en vier aan de achterkant.

De schermformaten van de drie andere Galaxy S10-toestellen variëren van 5,8 tot 6,4 inch en krijgen drie tot vijf camera's. Dat meldt The Wall Street Journal op gezag van bronnen. Volgens SamMobile zal de S10 verkrijgbaar zijn in het zwart, wit, geel en groen. Ook krijgen de toestellen een vingerscanner in het scherm, net als onder meer de OnePlus 6T

Samsung zou het 5G-toestel, dat intern de codenaam 'Beyond X' heeft meegekregen, net als de andere toestellen in het midden van februari willen presenteren. De daadwerkelijke introductie van de grote smartphone zal vermoedelijk pas in het voorjaar plaatsvinden in de Verenigde Staten en Zuid-Korea.

De introductie is onder meer afhankelijk van het moment waarop telecomproviders beginnen met het aanbieden van 5G. Samsung heeft daarover gesproken met grote Amerikaanse en Zuid-Koreaanse providers, schrijft The Wall Street Journal. In Nederland is het nog wachten op de snellere 5G-netwerken.

Opvouwbaar toestel

Behalve de Galaxy S10 brengt Samsung begin volgend jaar ook een opvouwbare smartphone uit. Deze 'Galaxy F' (waarbij de F staat voor Foldable of Flex) zal vermoedelijk in maart worden gepresenteerd. Dit toestel krijgt een scherm dat uitgevouwen 7,3 inch groot is. 

Concurrent Huawei zou zijn eerste opvouwbare smartphone eind februari willen presenteren.  In uitgevouwen toestand zou het nieuwe Huawei-toestel een scherm hebben van 8 inch, opgevouwen zou het scherm aan de buitenkant 5 inch zijn.  

Grote concurrentie

Samsung kan een nieuwe grote hit goed gebruiken. De wereldwijde verkopen van smartphones nemen nu al vier kwartalen op rij af. En hoewel Samsung nog altijd de marktleider is op de smartphone-markt, heeft het bedrijf wel te lijden onder toenemende concurrentie van merken als Huawei, Xiaomi, Oppo en Vivo.

Wereldwijd werden er in het derde kwartaal 8 procent minder smartphones verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. Bij Samsung bedroeg de afname maar liefst 13 procent. Het bedrijf leverde 72,2 miljoen smartphones (goed voor een marktaandeel van 20,3 procent).

De smartphones van 2019:

Meer smartphone-video's, volg Bright op YouTube.


Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s