Humanoid voor thuis

Kleine versie robot Sophia in 2019 op de markt

Kleine Sophia op komst
24 november om 17:00
Laatste update: 26 november om 16:58

Van de bekende sociale robot Sophia verschijnt volgend jaar een mini-versie voor consumenten. Dat vertelde ontwikkelaar Hanson Robotics tijdens techfestival Bright Day. De pratende robot heeft tientallen gezichtsexpressies.

"De robot zal enkele honderden dollars gaan kosten", vertelt David Chen van Hanson Robotics aan Bright. Gebruikers zullen de mini-versie van de sociale robot Sophia ook zelf kunnen programmeren. Eerder bracht Hanson Robotics al een Einstein-pop op de markt.

De sociale robot Sophia treedt dit weekend op bij Bright Day, het grootste techfestival van Nederland. Eerder deze week zong ze nog een duet met de Amerikaanse talkshowhost Jimmy Fallon. Al kan het ook een van haar zestien zusters zijn geweest, want in totaal heeft Hanson Robotics zeventien Sophia's geproduceerd, zo vertelde Chen tijdens Bright Day.

Karaoke

De ontwikkelaars van Sophia stellen dat de sociale robot kan zingen met dank aan nieuwe kunstmatige intelligentie. "Ik houd ervan om karaoke te zingen met mijn nieuwe AI-stem", aldus Sophia.

Vooralsnog zingt en spreekt de mensachtige robot alleen in het Engels. Maar Hanson Robotics is van plan om Sophia in de toekomst ook in andere talen te laten spreken, waaronder Nederlands, vertelde Chen.

In gesprek met robot Sophia en haar maker op Bright Day

Hoe 'slim' is robot Sophia nu eigenlijk?

Abonneer je op het Bright YouTube-kanaal voor meer tech-video's.

Like Bright op Facebook voor meer updates over Bright Day

Bright Day 2018 in vogelvlucht