Elon Musk verhuist voor '70 procent zeker' naar Mars
Verhuisbericht ?

Elon Musk verhuist voor '70 procent zeker' naar Mars

26-11-2018 09:48 Laatste update: 11:03

Bram van Dijk

Door een aantal technologische doorbraken acht Tesla- en SpaceX-baas Elon Musk de kans groot in dat hij niet op de aarde gaat eindigen, maar op Mars.

In een interview met de nieuwssite Axios laat Elon Musk weten dat hij zijn kansen voor een Marsreis inschat op 70 procent. Het zal gaan om een enkele reis. Vooral de gortdroge manier waarop Musk het zegt, is opvallend (bekijk de video).

Ticket naar Mars

Musks vertrouwen in de reis naar Mars is recentelijk flink gestegen. "We hebben de afgelopen tijd een paar doorbraken gehad waar ik heel enthousiast over ben."

Hij vermoedt dat het binnen enkele tientallen jaren staat te gebeuren. "Ik ben van plan om te verhuizen. De prijs voor een Marsreis wordt een paar honderdduizend dollar."

Geen toevluchtsoord

Musk ergert zich aan de vraag of het met deze hoge prijs een toevluchtsoord wordt voor rijke mensen, als de aarde onleefbaar achterblijft.

"De kans dat je dood gaat op Mars is veel hoger dan op aarde. Het is als Shackleton's advertentie om naar Antarctica te gaan. Het wordt moeilijk, er is een grote kans dat je dood gaat." Ook zal er 'weinig tijd om te ontspannen' zijn.

Tesla bijna failliet

Verder gaat Musk in het interview in op de bijna-dood van Tesla. Volgens de ceo was Tesla eerder dit jaar 'bleeding money like crazy' en enkele weken verwijderd van een faillissement. De financiële problemen werden veroorzaakt doordat de productie van de Model 3-auto slecht op gang kwam.

Om een faillissement te voorkomen, was Elon Musk maandenlang niet uit de fabriek te slaan. Hij sliep 's nachts enkele uren in zijn kantoor op de bank. "Niemand zou ooit zo hard moeten werken. Het was erg pijnlijk", aldus Musk.

Documentaire

Het interview met Musk is onderdeel van een vierdelige documentaire op de tv-zender HBO, waarin visionairs hun vertrouwen in de toekomst bespreken. Musk deelde ook wederom wat e gevaren van kunstmatige intelligentie zijn voor de mensheid. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s