Eerste indruk: Super 73 is een dikke vette e-bike
Eerste indruk

Getest: deze stoere e-bike is een genot om op te rijden

26 november 2018 om 20:33
Laatste update: 26 november 2018 om 20:39

De Super 73 is een elektrische fiets die eruit ziet alsof hij zo uit de film Easy Rider komt gesjeesd. Op techfestival Bright Day was hij te testen.

De elektrische fiets Super 73 is een hit in Amerika. De e-bike met dikke banden voelt als een lowrider motor. Met een volle accu kan je 70 kilometer rijden en de maximumsnelheid van 25 kilometer per uur haal je al binnen een paar seconden.

Omdat de Super 73 alleen trapondersteuning geeft (er zit dus geen gashendel op) is het een elektrische fiets en hoef je dus geen rijbewijs, geen verzekering en geen helm te hebben. Toch is het dragen van een helm wel aan te raden: de Super 73 is zo krachtig dat hij er nogal rap vandoor schiet.

Tijdens techfestival Bright Day was de Super 73 te testen. Bright-redacteur Bram van Dijk stapte erop en geeft zijn eerste indruk in deze video.

Niet goedkoop

Een nadeel van de Super 73 is de prijs. Je betaalt 2999 euro voor dit model. Maar dan kan je wel slippen waar je bang van wordt.

In de Verenigde Staten wordt de e-bike overigens wél met gashendel geleverd, maar in Europa is er de versie zonder gashendel. Webshop Voltes.nl liet hem voor Bright Day uit Frankrijk over komen.  

De eerste indruk is dat de Super 73 een genot is om op te rijden. In de drukte voelt de machine misschien zelfs té krachtig.

Binnenkort zie je een uitgebreide review op het Bright YouTube-kanaal