SpaceX

NASA: ‘Elon Musk mag niet meer blowen in het openbaar’

© Youtube / Joe Rogan Experience

NASA: ‘Elon Musk mag niet meer blowen in het openbaar’
30 november 2018 om 09:28
Laatste update: 30 november 2018 om 09:36

Als SpaceX betrokken wil zijn bij de lancering van Amerikaanse astronauten, kan oprichter Elon Musk niet meer in het openbaar een joint opsteken.

Dat heeft NASA-chef Jim Bridenstine verklaard tijdens een bijeenkomst met journalisten in het NASA-hoofdkwartier. Bridenstine reageerde daarmee op een recent optreden van Musk in de podcast van Joe Rogan. De oprichter van Tesla en SpaceX nam bij die gelegenheid een trekje van een joint. “Dat was niet nuttig en wekte geen vertrouwen”, aldus Bridenstine.

Volgens de NASA-chef erkent Musk inmiddels dat hij geen marihuana had moeten gebruiken in de show van Joe Rogan. “We hebben verschillende gesprekken gehad”, vertelt Bridenstine aan The Atlantic. “Hij begrijpt dat dat ongepast gedrag was en we zullen het niet nogmaals zien.”

Veiligheidsonderzoek

Vorige week werd al bekend dat NASA vanwege Musks gedrag een veiligheidsonderzoek gaat uitvoeren naar SpaceX en Boeing, de twee bedrijven die de ruimtevaartorganisatie heeft ingehuurd voor het vervoer van astronauten naar het internationale ruimtevaartstation ISS.

Tijdens het onderzoek wordt onder meer bekeken wat de bedrijven doen om ‘een drugsvrije werkomgeving’ te garanderen. Volgens de Washington Post zal het veiligheidsonderzoek een maand duren en zullen daarbij honderden gesprekken worden gevoerd over de bedrijfscultuur bij SpaceX en Boeing.

Legaal

Het gebruik van marihuana is toegestaan in de staat Californië, waar de podcast van Joe Rogan wordt opgenomen.