'Nieuwe AirPods verschijnen begin 2019'
Draadloos op te laden

'Nieuwe AirPods verschijnen begin 2019'

03-12-2018 08:51 Laatste update: 09:25

Bram van Dijk

Een verbeterde versie van de Apple-oordoppen AirPods, die ook draadloos opladen zullen ondersteunen, zou in het eerste kwartaal van 2019 op de markt komen.

Volgens de doorgaans betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo is het wachten op de nieuwe versie van de draadloze oordoppen van Apple bijna voorbij. Aan 9to5Mac laat hij weten dat Apple in het eerste kwartaal van 2019 'een vernieuwd model dat draadloos opladen ondersteunt' presenteert. Nu is er nog een Lightning-kabel nodig om het doosje van de AirPods op te laden.

Naast het draadloos opladen zouden de oortjes ook over de nieuwe Bluetooth-standaard Bluetooth 5 gaan beschikken. Dit is nauwelijks een verbetering in geluidskwaliteit, maar wel in bereik en accuduur. De nieuwe AirPods-versie dook onlangs al op bij de Bluetooth-organisatie die ze heeft gecertificeerd.

Weer update in 2020

Verder zegt Kuo dat er in begin 2020 een volledige update van de AirPods op het schema staat. Hij geeft geen details over welke nieuwe features die 2020-editie zal hebben.

Eerdere geruchten gingen over waterbestendigheid, noise-cancelling en de mogelijkheid om door 'Hey Siri' te zeggen de oortjes te besturen.

'Populairste accessoire ooit'

Kuo bestempelt de AirPods als Apples meest succesvolle accessoire ooit. In 2017 werden er 16 miljoen verkocht en hij verwacht een verkoop van 100 miljoen in 2021.

Getest: draadloze oordoppen van Sony

Volg Bright op YouTube voor meer gadgetreviews