Samsung kondigt 5G-telefoon aan
Snel, sneller, snelst

Samsung kondigt 5G-telefoon aan

03-12-2018 17:05 Laatste update: 17:40

Samsung brengt samen met de Amerikaanse provider Verizon in de eerste helft van 2019 één van de eerste smartphones die het snellere 5G-netwerk ondersteunt op de markt. Apple zou zijn eerste iPhone met 5G pas in 2020 lanceren.

Op de eerste Samsung-telefoons is het begin volgend jaar mogelijk om in sommige Amerikaanse regio's een sneller 5G-netwerk van provider Verizon te gebruiken. Dat liet de telefoonproducent maandag weten in een persbericht. Deze week presenteren Samsung en Verizon een prototype van de 5G-technologie, die in eerste instantie alleen in de Verenigde Staten wordt uitgerold. Meer details over Samsungs eerste 5G-toestel zijn nog niet bekend. 

Samsung zou het plan hebben om 5G-ondersteuning in de nieuwe Galaxy S10 te verwerken. Dat heeft de Zuid-Koreaanse fabrikant zelf nog niet bevestigd. De Galaxy S10 wordt naar verwachting eind februari gepresenteerd.

Apple

Tegelijkertijd is Apple niet van plan snel 5G-ondersteuning in de iPhones te stoppen. Volgens persbureau Bloomberg wil het bedrijf pas in op z'n vroegst in 2020 5G gaan ondersteunen.

Apple staat bekend om niet als eerste nieuwe technologieën te introduceren, maar pas een technologie te implementeren als de kinderziektes zijn opgelost. Ook bij de introductie van 3G en 4G was Apple niet bij de eerste partijen die de technologie invoerden.

5G in Nederland

De introductie van 5G in Nederland laat waarschijnlijk ook nog op zich wachten. In 2019 worden de nieuwe frequenties geveild, waarna waarschijnlijk pas in 2020 het eerste echte deels dekkende netwerk de lucht in gaat.

5G moet voor een enorme piek in datasnelheden zorgen. Deze technologie kan gebruikt worden om apparaten en voertuigen met elkaar te laten praten, zodat bijvoorbeeld zelfrijdende auto's van elkaar weten waar ze precies zijn.

Vooruitblik: de smartphones van 2019

Abonneer je op het Bright YouTube-kanaal