Apple Pay van start in Duitsland, wanneer volgt Nederland?
Dauert lange...

Apple Pay van start in Duitsland, wanneer volgt Nederland?

11-12-2018 08:39 Laatste update: 08:42

Apple Pay is dinsdag ook van start gegaan in Duitsland. Het wachten is nog altijd op het moment dat de betaaldienst van Apple ook in Nederland te gebruiken zal zijn.

Op de Duitse pagina van Apple Pay staat een uitgebreid overzicht van winkels, apps en websites waar het mogelijk is om met het systeem te betalen. Duitsers kunnen hun creditcard of bankpas koppelen aan hun iPhone, waarna ze dankzij NFC contactloos kunnen betalen met hun telefoon of Apple Watch.

Apple Pay werkt in Duitsland samen met grote, klassieke financiële instellingen zoals Deutsche Bank, de HypoVereinsbank, Fidor en de Hanseatic Bank, maar ook met moderne banken zoals bunq, N26 en Boon.

Nederland

Duitsland is het veertiende Europese land waar de betaaldienst van Apple officieel is te gebruiken. Sinds eind vorige maand is Apple Pay ook beschikbaar in België.

Nederland is nu een van de weinig overgebleven West-Europese landen waar de betaaldienst van Apple nog niet beschikbaar is. Google Pay, dat sinds enkele maanden in Duitsland actief is, is in Nederland evenmin te gebruiken.

Wet van de remmende voorsprong

Uit een rondgang van RTL Z bleek onlangs dat Nederland wellicht het slachtoffer is van de wet van de remmende voorsprong. Er bestaan in Nederland namelijk al zoveel betaalopties dat het volgens Berend Jan Beugel van de Betaalvereniging Nederland maar de vraag is hoeveel Apple Pay en Google Pay zouden toevoegen.

Ook in Portugal, Luxemburg, Oostenrijk en IJsland is het nog niet mogelijk om gebruik te maken van Apple Pay.

Kijk ook: de grootste designfouten van Apple

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's