Stablecoin

'Facebook werkt aan betaalmiddel voor WhatsApp'

21 december om 10:19
Laatste update: 21 december om 11:13

Facebook ontwikkelt een cryptomunt waarmee WhatsApp-gebruikers elkaar kunnen betalen. De munt krijgt een vaste wisselkoers ten opzichte van de dollar.

De betaalmethode zal in de eerste plaats zijn gericht op gebruikers in India, meldt Bloomberg op gezag van ingewijden. Voor het betaalsysteem gelanceerd kan worden, moet er nog wel het nodige gebeuren. Zo moet Facebook nog bepalen hoe het de waarde van de cryptomunt wil garanderen.

Door de waarde van de munt te koppelen aan de dollar wil Facebook grote koersschommelingen, zoals bij cryptomunten als de bitcoin of ether, voorkomen. Het bedrijf lijkt zijn munt, een zogenoemde stablecoin, wel te willen baseren op de blockchain-technologie. Facebook heeft de afgelopen jaren zo’n veertig mensen aangenomen voor zijn blockchain-afdeling.

Tether

Cryptomunten waarvan de waarde is gekoppeld aan een reguliere munt (zoals de dollar) zijn vooralsnog geen onverdeeld succes. Zo bestaan er veel twijfels over de bekendste stablecoin, de Tether: een munt waarvan de oprichters zeggen dat de waarde correspondeert met de waarde van de dollar.

Om de waarde van de Tether te garanderen, hebben de ontwikkelaars naar eigen zeggen het equivalent van de uitstaande Tethers beschikbaar in dollars. Of dat werkelijk het geval is, is twijfelachtig: het bedrijf achter de Tether weigert een audit om een en ander onafhankelijk te laten controleren.

7 dingen die WhatsApp moet verbeteren:

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's