Piraterij

'The Walking Dead meest getorrente serie van 2018'

walking dead vaakst illegaal gedownload via bittorrent
27 december om 10:55
Laatste update: 27 december om 11:01

Voor het eerst in jaren staat niet Game of Thrones, maar The Walking Dead bovenaan het lijstje met het vaakst illegaal gedownloade series.

Game of Thrones stond de afgelopen zes jaar op de eerste plaats van de TorrentFreak ranglijst met vaakst via Bittorrent gedownloade series. Dit jaar sloeg Game of Thrones echter voor het eerst sinds 2011 een haartje over. De makers van de serie hebben meer tijd nodig voor het laatste seizoen, dat vanaf april 2019 te zien is.

Daarom stond The Walking Dead dit jaar op nummer 1 van de randlijst. De serie over een zombie-apocalyps moest het de afgelopen vier jaar steeds doen met een tweede plaats. Ook daarna volgen veel series die door het ontbreken van Game of Thrones een plaatsje stijgen. The Flash gaat van 3 naar 2, The Big Bang Theory van 4 naar 3 en daarna komt de serie Vikings, gestegen vanaf plaats 8 vorig jaar.

DC-series doen het goed

Nieuw in de lijst zijn de series Titans (5) en Legend of Tomorrow (9), die zich net als The Flash (2), Arrow (6) afspelen in het universum van DC Comics. Terug van weggeweest is Westworld, nu op plaats 8. Vorig jaar ontbrak de serie, omdat de makers voor het tweede seizoen een extra jaar tijd namen.

Volgens TorrentFreak geven de cijfers over illegaal downloaden via Bittorrent geen volledig beeld van het volledige illegale kijkgedrag. Volgens de site wordt bittorrent minder gebruikt door illegale kijkers, die het vaker zoeken bij illegale streamingdiensten. Cijfers van die diensten zijn echter moeilijker te achterhalen, en worden door TorrentFreak niet voor het overzicht gebruikt.