Review: Teufel Rockster Cross bluetooth-speaker
Boombox anno 2019

Review: Teufel Rockster Cross bluetooth-speaker

02-05-2019 18:23 Laatste update: 18:23
Author profile picture

Rutger Middendorp

Rutger probeert oude tijden te doen herleven met de Teufel Rockster Cross: een kruising tussen een bluetooth-speaker en een boombox.

Teufel vergaarde een klein beetje beroemdheid door in 2012 gratis koptelefoons aan te bieden aan kids waarvan de Beats van het hoofd waren geroofd. Sindsdien kwam er een heuse brandstore in de Van Baerlestraat, die na een jaar weer gesloten werd en zo is Teufel nu weer vooral een online merk in Nederland. Met een gigantisch assortiment, dat wel: van home cinema speakers in alle soorten en maten, tot versterkers, radio's, hoofdtelefoons en multi room speakers. Van hardcore partyspul tot designspeakers van porselein

Wij testen de Rockster Cross. Een Bluetooth speaker met een draagband. Voor €300 heb je een spatwaterdichte bluetooth speaker, waar je een hoop geluid mee kunt produceren. 

Slaapkamer of camping

De Rockster Cross is een product dat net een stukje groter en duurder is dan bijvoorbeeld een Ultimate Ears Megaboom. Maar niet zo groot dat je hem als voornaamste audiobron in je huis zou gebruiken. Op een slaapkamer lijkt het me een ideaal apparaat, maar Teufel heeft andere ideeën. Want de Rockster wordt geleverd met een draagband en op de persfoto's zien we een dame op een caferacer met de speaker op de rug rondcrossen. Ik vraag me af wat je met goed fatsoen af kunt spelen terwijl je over de wegen rijdt. Toen ik 16 was kwam ik ooit een man op een Honda Goldwing tegen die daar een autoradio had ingebouwd en de buurt op "We don't need another hero" van Tina Turner trakteerde. Stijlvol is anders. 

Voor een campingtrip is de Rockster Cross wel praktisch. Vooral als je geen muziek wilt afspelen. Het is namelijk ook een gigantische powerbank. Via de USB-poort kun je je smartphone of e-reader even opladen. Bovenop vind je knoppen voor het volume en afspelen, maar ook een knop om Siri of Google Assistant op te wekken. 

Het geluid komt van een versterker waar drie speakers aanhangen. Een sub en twee tweeters. Als bron kun je een bluetooth apparaat gebruiken, maar door de mini-jack kan zelfs je walkman (ja, die zijn weer terug) de muziek verschaffen. 

Geluidskwaliteit

Ik vergeleek het geluid van de Rockster Cross (€299) met een goedkoper en duurder apparaat. Ultimate Ears Megaboom (€160), Sonos Play:5 (€579). Ik gebruikte daarvoor "Lange nacht" van Akwasi en "Claws in your back" van Julien Baker. Bij beide nummers is het kwaliteitsverschil hoorbaar. De Play:5 geeft veruit het meest rijke geluidsbeeld. Je kunt de instrumenten plaatsen in de ruimte, waar ze bij de Rockster Cross al meer door elkaar beginnen te lopen. Maar de Teufel is ook hoorbaar beter dan de Ultimate Ears Megaboom. De bas is helder te onderscheiden en het geluid komt minder duidelijk van 1 plek, maar vult beter de ruimte. Wat dat betreft komt de Duitser zelfs in de buurt van de Sonos.

De Rockster Cross is beter dan de Megaboom en minder dan de Sonos Play:5. Precies wat je zou verwachten gezien de prijsstelling. Mocht je hem online bestellen, besef je dan dit dit niet een apparaat is dat je even bij een laptoptas inschuift. Hij is 38 centimeter breed! Bovendien weegt de Cross 2,4 kilo. Maar dan heb je wel een bruut klinkende speaker die ook nog eens als powerbank kan dienen. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s