DJI mag dankzij drone-parachute boven mensenmassa's vliegen
Professionele drones

DJI mag dankzij drone-parachute boven mensenmassa's vliegen

10-01-2019 20:59 Laatste update: 21:16

In de VS mogen professionele drones van DJI boven grote massa's publiek vliegen, dankzij de goedkeuring van een speciale parachute voor drones.

De parachute is ontwikkeld door het bedrijf Indemnis, dat samenwerkt met dronemaker DJI. Indemnis maakt de raketvorminge droneparachute Nexus, die aan professionele drones bevestigd kan worden. Als het systeem met sensoren voelt dat de drone in de problemen is of valt, wordt een parachute binnen 30 seconden met een snelheid van ruim 140 kilometer per uur naar buiten geschoten.

Rond de draden van de parachute zitten luchtkussens, die snel worden opgeblazen zoals reddingsvesten in vliegtuigen. De kussens moeten ervoor zorgen dat de draden van de parachute niet tussen de rotoren van de vallende drone komen.

Het parachutesysteem voldoet nu aan eisen van Amerikaanse luchtvaartorganisatie FAA, en mag daarom gebruikt worden met de DJI Inspire 2, een forse drone die alleen door professionele bestuurders mag worden gevlogen. Eind dit jaar is de parachute ook geschikt voor de Matrice 200 en 600, ook drones voor professionals.