Geen ontkomen aan: Google Assistent is nu overal
CES 2019

Geen ontkomen aan: Google Assistent is nu overal

11-01-2019 16:39 Laatste update: 17:53

Google timmert flink aan de weg met de Google Assistent. De spraakassistent komt naar nog veel meer apparaten en plekken, van de keuken tot de auto. Bright testte de nieuwe live vertaalfunctie.

De strijd tussen de spraakassistenten werd deze week tijdens de grote techbeurs CES gewonnen door Google. Het speelde zich flink in de kijker met een aantal grote aankondigingen rond Google Assistent, zoals de integratie met Google Maps en de nieuwe feature waardoor Google Assistent je gesprekken kan vertalen in 27 talen, waaronder het Nederlands.

We gaan Google Assistent op veel meer plaatsen terugzien, als het aan Google ligt. In samenwerking met KitchenAid heeft het bedrijf bijvoorbeeld een smart display voor in de keuken aangekondigd. En Lenovo brengt een wekker op de markt met Google Assistent. Als er een file naar je werk staat, gaat de wekker eerder af, zodat je toch op tijd kunt komen.

Bekijk de video.

Heb je een vraag over spraakassistenten? Stel hem in de comments bij de video.

Volg techbeurs CES

Bright doet verslag van de grootste techbeurs van de wereld, de CES in Las Vegas. Volg de updates via FacebookYouTube en Instagram.

Kijk ook: zeven speakers met Google Assistent getest

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's