‘Apple begonnen met productie oplaadmat AirPower’
Draadloos opladen

‘Apple begonnen met productie oplaadmat AirPower’

13-01-2019 09:43 Laatste update: 09:48

Zou het dan toch gaan gebeuren? Volgens een website in Hong Kong is Apple eindelijk begonnen met de productie van de oplaadmat AirPower.

De website ChargerLAB baseert zich daarbij op een ‘betrouwbare bron’ die stelt dat de Chinese fabrikant Luxshare Precision van start is gegaan met het maken van de langverwachte oplaadmat, waarmee je je iPhone, AirPods en Apple Watch tegelijkertijd draadloos kunt opladen. Luxshare is ook betrokken bij de assemblage van AirPods van Apple en bij de productie van lightning-naar-usb-c-kabels, schrijft ChargerLAB in een tweet.

Apple kondigde AirPower aan in 2017, tegelijkertijd met de presentatie van de iPhone 8 en de iPhone X. Maar bij de ontwikkeling liep het bedrijf tegen tal van problemen op: zo werd het apparaat te heet en lukte het maar niet om de communicatie goed te laten verlopen tussen de verschillende Apple-apparaten die je op de mat kunt leggen.

Ten einde raad

Volgens de bron van ChargerLAB zou Apple AirPower binnenkort op de markt willen brengen. Het is niet voor het eerst dat er berichten verschijnen dat de oplaadmat nu écht gaat verschijnen. Zo wisten bronnen van het financiële persbureau Bloomberg in juni vorig jaar nog te melden dat AirPower in september 2018 verkrijgbaar zou zijn.

Die deadline werd niet gehaald, en volgens de doorgaans betrouwbare Apple-lekker Sunny Dickson waren de Apple-medewerkers die bij de ontwikkeling van AirPower betrokken zijn, destijds ten einde raad.

Op Oudejaarsdag verscheen een bericht van ontwikkelaar Steve Troughton-Smith dat Apple de problemen met oververhitting en de communicatie nu toch echt verholpen zou hebben. Eerder had Apple-analist Ming-Chi Kuo al voorspeld dat AirPower begin 2019 op de markt zou komen.

Startershandleiding iPhone XS

Hoewel Apple afgelopen jaar de meeste verwijzingen naar AirPower van zijn website haalde, dook de oplaadmat wel op in de startershandleiding die Apple met de iPhone XS meelevert. Daarin schrijft Apple onder meer: "Plaats de iPhone met het scherm naar boven op de AirPower of een Qi-gecertificeerde oplader."