Cortana bijt in het stof tegen Google Assistent en Alexa
Handdoek in de ring

Cortana bijt in het stof tegen Google Assistent en Alexa

18-01-2019 16:28 Laatste update: 16:32

Ook Microsoft-baas Satya Nadella ziet de digitale assistent Cortana niet langer als een concurrent van Google Assistent en Amazon Alexa.

Bij de halfjaarlijkse vergelijkende test van investeringsmaatschappij Loup Ventures naar de kwaliteit van spraakassistenten bungelt Cortana steevast onderaan. Nu erkent ook Microsoft dat de digitale assistent niet echt kan concurreren met Google Assistent en Alexa van Amazon.

Daarom gooit Microsoft het nu over een andere boeg. Nadat Microsoft eerder al afspraken maakte met Amazon over de integratie van Cortana en Alexa, stuurt het bedrijf er nu ook op aan om Cortana te laten werken onder Google Assistent.

"Je zou in staat moeten zijn om Cortana te gebruiken op Google Assistent en op Alexa, net zoals je apps kunt gebruiken op Android en iOS", tekende The Verge op uit de mond van Satya Nadella.

Realiteit onder ogen

Dat Microsoft Cortana nu hoofdzakelijk ziet als een toepassing binnen andere spraakassistenten, betekent volgens tech-journalist en blogger Paul Thurrot dat het bedrijf eindelijk de realiteit onder ogen ziet. "Microsoft heeft nooit een serieuze poging gedaan om echt op deze markt te concurreren", meent hij.

Cortana is beschikbaar voor Windows 10, Xbox One, iOS, Android, Amazon Alexa en een reeks apparaten, zoals slimme speakers en de Surface Headphones, de nieuwe draadloze koptelefoon van Microsoft. De slimme assistent spreekt nog geen Nederlands.

Kijk ook: de Google Assistent is nu overal

Getest: 7 speakers met Google Assistent

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's